Dagbok 01.03.10

01/03/2010 by

Hei kjære lesere.

Det er en stund siden sist jeg tastet rapport fra varme breddegader.  Mens dere der hjemme har slitt med rekord kulde har vi vært «plaget» med rekord varme!
Det har gått i ett den siste tia og dessverre har det gått på bekostning av dagboka og oppfølging på facebook.  Mange nye venner har kommet til i det siste og jeg vil fremover prøve å komme ajour også på fb.
De to siste søndagene har vi hatt gleden av å overvære gudstjeneste i buzius med Anne og Bjarte som sannelig vet å spre glede til oss.  Med vakkert barnekor, musikk, preken og som seg hør og bør for sjømannskirken, deilige vafler og kaffe som lukter og smaker alldeles nydelig selv i varmen!

For familien var nok tirsdagens utdeling av diplomen til Ieda høydepunktet, hennes tale til forsamlingen på 2500 fremmøtte var også svært flott!  Kjærlighet og takknemlighet til medstudenter, lærere og professorer ble avløst av kritiske holdninger til Brasils manglende satsing på undervisning.  Dette ble direkte rettet mot fremmøtte politikere som ikke kunne unngå budskapet. Det er jo lov å håpe på at Brasils manglende skolesatsing kanskje kommer på dagsorden ettersom landet nå får større presse oppmerksomhet frem mot såvel OL som VM i fotball.  Dagens skole forhold er svært kritikkverdige, de fattige blir holdt utenfor det gode selskap rett og slett fordi de ikke har midler til studier!

Som det nå tørr være kjent der hjemme så har dokumenter angående min sak og forsvar endelig ankommet dommeren her i Natal på 5te forsøk.  Det kan se ut som om økokrim og norske myndigheter ikke har forstått hvor og hvordan dokumenter skulle vært sendt!  Adresat har ikke vært dommeren, selv om han har stått ansvarlig siden 25 mai 2007.  I Brasil har de forhørsrettsystem som viker mye i fra det vi kjenner fra norske forhold.  Min advokat har kunnet medele at påtale myndighet og federale myndigheter ikke kan sende dokumenter til dommerten som er til min fordel! Tro det eller ei, men slik er det faktisk iflg. adv. Diego Sales.  Og da blir jo alt straks mer forståelig, for dokumentene fra Norge har vært sendt nettopp disse etatene og altså ikke slik de skulle,nemlig direkte til dommeren!

Hva så med selve dokumentene?  Jo dessverre, akkurat som forventet og enda litt verre; Fortsatt er ikke skatteinnbetalinger til Norge besvart, ingen konklusjon på legalitet og opprinnelse er gitt og dokumentene som ble sendt økokrim fra min adv. Eirik Edvardsen er oversendt i uoversatt form.  Skatte og bosteds bekreftelse fra norske myndigheter som oversendt fra Edvardsen fant ikke økokrim det nødvendig å forsøke å sende engang!  Men det er mere som er uforståelig. I saksmappen fra Norge på 390 sider finnes nemlig oversatte dokumenter!  Men de gjelder en uvarslet rassia i Norge der mail korrespondanse vedr. en leilighets transaksjon mellom en eier og kjøper av leilighet i BMapt. Ponta Negra. der selskapet Brasilian (AB har 25% av selskapet) var megler.  I brev til brasilianske myndigheter påstår økokrim at vi har forsøkt unndra skatt!  Hvordan er det mulig for en megler?  Mail korrespondansen viser at stikk i strid med økokrims injuriende utalelser til Brasil så blir selgers skatte ansvar også klart påpekt!  Det blir ikke lettere å forsvare seg etter slikt, men sannheten står heldigvis svart på hvitt og slik også i de tinglyste dokumenter som kjøper selvsagt har.
Så hvorfor ble dette oversatt om det ikke var for å skade fra økokrims side?  For det er da endelig bekreftet at ingen, INGEN av de dokumentene som advokat Edvardsen, revisor Strande, regnskapsfører Delta og min bror Harald samlet inn i Norge er oversatt.  Vi har fått vite fra justisminister Storberget at det er økokrim som valgte å oversette mail korrespondans og dertil nå også insinuere overfor sine samarbeidspartnere det som må bli å se på som injurier mot oss!
Er dette «fair play» ?
Stats advokat Geir Kavlie sier i siste ukes radio inteviue gjort til NRK at dette er å se på som ekstraservice overfor Birkeland….ja tro det eller ei, ekstraservice fra økokrims side!  Slikt gjør meg kvalm og rett og slett forbannet…men ingen ting overasker lenger, for i tre år har jeg innerst inne visst at det har vært urent trav, nå ble det bare bekreftet.  Vi skal gjøre dem spedalske…det var også en utalelse som falt i dagene vi satt fengslet, så sannelig prøves det hardt fremdeles.

Konsekvensene av disse oppdagelser kunne ikke bli annet enn at Else Marie måtte forfatte nye linjer til Sivilombudsmannen, dette er graverende og vi turde rett og slett ikke at han skal kunne trekke konklusjoner uten at alle fakta er lagt frem.  Det går derfor ny tid..men sannheten er viktigst tross alt også for sivilombudsmannen vil jeg tro!

Slikt som dette tar tid og svetten har pipla frem både her og der, skulle så gjerne ha jobbet fra andre omgivelser og må innrømme at hjemlengselen faktisk skjøt fart når jeg hørte om rekord kulde..ja slik er det faktisk!

Sist uke fikk vi på ny avslag på oppnevning, intet overaskende det heller.  Myndighetene har jobbet tett og gjør det fortsatt i denne saken som kan bli en stygg opprulling for de involverte etater.  Det var derfor betryggende å lese samme dag at advokat Klomsæt medelte, vi gir oss ikke for dette er galt!  Det slo meg at de kokain tiltalte i Bolivia har fått 20 timers oppnevning.  Der har ikke norske myndigheter vært innvolvert.  Her er saken fremprovosert fra norske myndigheter, det skal vi greie å bevise!  Der barn er involvert yter vi ekstra ekstra har UD uttalt til media i forb. med tilsvarende saker!  Er ikke mine barn like verdige?

Til slutt fikk familien et slag for baugen da Ieda ikke fikk jobb som avtalt pga. at UT er misstenkt for hvitvasking!  I Brasil er det slik at når saken først er åpnet så kan den ikke avsluttes før ved dom, så 3 år med helvete skal tydeligvis fortsette!  Vi hadde noen gledens dager og besluttet å gi barna våre den beste skolegang og skrev følgelig barna inn på ny skole.  Slaget var og er tøfft for mamma og pappa, men barna skal ikke lide, så får vi se hva som skjer ved neste semester!
Skolegang i Brasil er svært kostbart nemlig!

Nå blir det kjør fremover, påny må vi be om oversettelse og dette tar tid..fortsatt venter vi på oversettelse av dokumenter som forespurt i Juli 2008.  Problemet er at Brasil ikke innehar oversettere hva gjelder norsk – portugisisk.  Det ga økokrim F i selv om det uttrykkelig står i konvensjonen (Fn`s Konvensjon mot organisert økonomisk kriminalitet) som dette samarbeidet er bygget på, i artikkel 18-28.  Det er den anmodene part som skal ta kostnader.  Når vi vet at Brasil kun godtar rettsdokumenter på portugisk fordi de som et av få land ikke har akseptert andre språk på gyldige dokumenter (apostille konvensjonen er ikke anektert av Brasil) så kan dette virkelig bli et langvarig nareritt!  Og til dere som hevder at vi kan oversette dokumentene selv, det koster enormt og er det ikke økokrim og norske myndigheter som har forpliktet seg til samarbeid og derigjennom svare riktig slik Storberget poengterer?  Jo, og da må de også sørge for at svaret blir forstått og det kan ikke skje på annet enn portugisk, dessverre så vanskelig, så enkelt!

Foruten dette har det også ankommet dokumenter fra Norge vedr. vitneavhør i Norge.  Disse er fremsendt men tatt inn i en annen sak, selv om jeg ved gjennomgang har funnet navnet mitt ved anledninger.  Mao her må det tråles i dokumenter hos justisia, slikt tar tid i Brasil.  Likevel detektiv jobben fortsetter og det i uforminsket styrke!  Så er det noen der hjemme som synes jeg er sløv og ikke setter av nok tid til alle gode venner på fb. Så ha meg unnskyldt, men vit også vi jobber og sannheten skal vi kunne glede oss over sammen.

Til neste gang
Klemmer fra Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3