Dagbok 04.06.10

04/06/2010 by

Etter flere uker med lite nytt, kom saken endelig i fokus igjen sist uke, og med endelig menes ikke at presse i seg sjøl er viktig, det er like mye en belastning! Dessverre ser det ut til at uten fete typer kunne saken dødd ut.

At Sandberg kommer til Brasil er et klart bevis på at tre års iherdig arbeid overfor presse, advokater, politikere og støttespillere faktisk har gitt resultater. At Adressa og Dagbladet kjører sak om at jeg skal saksøke Norge er jo noe for seg selv, jeg har helt siden starten påklaget økokrims feil og derigjennom indirekte også varslet at søksmål konstant er under utredning, slik sett er jo ikke dette noe nytt.

Til uka får vi se Sivilombudsmannens vurderinger, det svaret har to ganger blitt utsatt uten at vi tror det ligger noe dramatisk i akkurat det. At S`om skal trekke andre slutninger enn to norske justisministre virker usannsynlig! Ordlyden i hans tilsvar vil likevel sikkert kunne peke ut retninger for fremtidig arbeid. Jeg har fortsatt tro på at Økokrim vil rydde opp og at de dermed gjør slik lagretten også påpekte hva gjelder opplysningsplikt. Ansvar ved besvarelser av rettsanmodninger er forøvrig regulert i norsk lov. Heri forvaltningsloven, domstolloven og strafferetsloven.

Også pressen i Brasil har så smått begynt å vise sin interesse. Ieda jobber og har jobbet hardt for å få fremvise vår dokumentasjon. At den frie pressen i Brasil er noe annerledes enn i Norge har vi om ikke annet fått erfart! Men vi gir oss ikke. Det er viktig å påpeke partnernes «samarbeids og kommunikasjons feil» også i prosessen her i Brasil. Helt ufarlig er dette kanskje ikke, men etter 3 år uten tiltale synes publisitet å være eneste utvei.

Paralellt med saken har jeg i lang tid jobbet for å få byggetilatelsen i orden på Pousada tomta! Til det er det brukt en såkalt «despachante»! Til alt overmål kunne han nå berette at 10 sakssider var fjernet i siste søknads instans! Han reagerte kraftig på dette, men hva kan en gjøre! Jo en må starte på nytt! Ihvertfall hva gjelder disse dokumentene! Så da! «går det no non daga igjen da»….. slik er dessverre Natal, så alt for ofte!

Dette fikk meg til å tenke på komplikasjonene jeg hadde når pousadans driftselskap skulle legges ned for kostnadsbesparelser. Da ble en kvittering fra 2002 påstått å inneholde to ekstra 0`er. Med alle dokumenter beslaglagt kan dere tenke dere hvilket arbeid og stress dette medførte. Heldigvis var det orden i sysakene og rett kopi kunne fremlegges brasilianske avgifts myndigheter. Forskjellen på 1000 og 100 000 reais er ikke småtteri….

Det som bekymrer meg mest for tia er at vi ikke får svar fra dommer Jambo på våre forespørsler. Dette blir rett ut irriterende når han viser seg å ha tid til å besvare søknad fra Blue Marlin Group ltds daglige leder Guilherme om deltagelse ved bryllups festligheter i Norge. At han fikk reiseløyve gjør saken til rene parodien. Han som disponerer selskapets kontier i Norge kan reise,feste og ture, mens Ut ikke får besøke far og sønn! Det forefinnes ingen utvekslingsavtale mellom Norge og Brasil, den loven er lik uansett nasjonalitet skulle en tro, eller?!

Hva vi venter svar på hos dommer Jambo er innsyn i kommunikasjon, reisetillatelse og tilbakelevering av eiendelene. Vi har også utbedt svar via dommer Jambo, fra brasilianske påtalemyndigheter, på hvorfor de skriftlig overfor dommer Jambo hevder å ikke ha mottatt kommunikasjon og dokumenter fra Norge. Det kan kanskje bli litt vanskelig å svare på dette når kopier av forsendelsen nå ligger i prosessen og særlig med bakgrunn i at den fremlagte dokumentsjonen er en nøyaktig liste fra økokrim over mail forsendelsene til føderalt politi og påtalemakten i Natal?

Mao. alt er slett ikke etter boka her i Natal heller, det har vi da heller aldri hverken trodd eller hevdet, men samlet med norske myndigheters feil og mangler blir dette en underlig lapskaus der sausen er så mørk at det blir umulig å skille bestandelene.

I morgen kommer Bill Clinton på besøk til Natal, Ieda har fått jobb i motagelsen og er svært spent. Personlig mener jeg Bill får være Bill og ser frem til Per Sandberg`s besøk. Det blir nok ikke like mye ståhei, men jeg har tro på at han får utrettet langt mer enn den tidligere amerikanske presidenten!
mbh fra
Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3