Dagbok 05.08.10

05/08/2010 by

AGURK NYTT!
Det er ikke syvmilsstøvler som har preget juli måned for å si det forsiktig. Ferie og agurk tider i Norge og Brasil har gitt tid til familiere sysler, for en stakket stund har saksdokumenter spilt annenfiolin. Været har vært av god trøndersk sommer kvalitet! Likevel har barna hatt greie feriedager. Strand og basseng aktiviteter er alle barns drøm og heldigvis har vi unngått sykdommer. Når tempen synker ned mot 20 er ikke influensaen langt unna! «Vinterens» høydepunkt har vært besøk fra Trondheim.

Sammen familien Meder har vi hatt flotte ferie-dager. Vi var nok alle spente på første møte, men som så ofte når trøndere møtes, så stemte kjemien fra første dag. Språkproblemer ble raskt overvunnet av barnas lekne adferd. Også Iedas engelsk har blitt riktig så bra. Vi ble overøst med bøker, snop og kulinariske norske lekkenbiskner. Heldigvis fungerte «vaffelpressa», ingenting er som vafler med godt smør og brunost! Og at det smakte……
Alt har (forhåpentlig) en ende!

Mandag var det tilbake til hverdagen for oss «fast» boende i Brasil. Ingen forsovelser og flinke skolebarn ble «premiert» med ABC kamp (serie C) på søndag der vel dessverre kun tilskuer tallet gledet! (1-1 mot byens lillebror Alecrim)

At Brasil er kontrastenes land fikk Meders til fulle merke sist uke. Basseng hygge ble brått til innbrudds uhygge. Kjære ferie bilder var ikke «trygt» lagret på pc`n. Innbrudd midt på lyse dagen bevitner i klar tekst de voldsomme sosiale problemer Brasil strides med. Det er å håpe at verdens pressen får øynene opp for de enorme skjevhetene i forkant av VM og OL . Brasil har til nå vært svært dyktige til å skjerme verden for sine indre problemer. Med fokus kan kanskje også «den jevne» brasilianer gå bedre tider i møte?

«Dagsnytt» berettet i forrige uke at 2/3 deler av brasils befolkning lever på kredit de ikke kan forsvare! Det forteller mye om den brasilianske kulturen. Ingen er trolig dyktigere til å leve og nyte dagen i dag. Med europeisk øyne kan jeg dog ikke la være å tenke på hvor dyrekjøpt realitetsfraskrivelsene kan vise seg å bli.

Rett før «ferien» fikk vi reaksjoner fra Sivilombudsmannen. Eller rettere sakt økokrim fikk fem oppklarings spørsmål. Se. Link; …….. Vi venter på svaret som skal være S`om i hende i midten av måneden.

Per Sandberg (Frp.) ,formann i stortingets justis komite kommer som kjent med følge til Natal den 22nde. Slik jeg ser det står spenningen i første rekke i, hvorfor brasilianske myndigheter ikke har oppfattet at våre midler er legale? Stats advokat Kavlie har jo til Nrk uttalt at det i rettsprotokollene han har sett ikke er mulig å ikke forstå dette! (Hvilket språk han har sett dette på sier han ikke!)

Vi mener Statsadvokat Kavlies intervjue gitt til Nrk`s Kari Sørbø står sentralt i saken og er vital og ukjent informasjon for brasilianske justis myndigheter. Hans uttalelser beviser at norske myndigheter innestår for våre midler hva gjelder kapasitet og legalitet. Noe brasilianske myndigheter med all tydelighet ikke har oppfattet. Utskrift av hans uttalelser er bevitnet og oversatt til portugisisk. Dokumentene har i sommer gått turen via Notarius Publicus, Utenriks departementet og den brasilianske ambassaden i Oslo for autorisasjon og legitimering. Deretter ble de oversent Justis Departementet for forsendelse. Hos JD og Justis minister Storberget er det imidlertid ikke mye hjelp å hente.

Midt i juli fikk advokat Klomsæt brev om at JD ikke var kommunikasjons sentral mellom norske advokater og justisia i Brasil. Det heter videre at de bare formidler dokumenter som svar på rettsanmodninger! Dette står i sterk kontrast til statsadvokatens tidligere utalelse om at økokrim (norske myndigheter) som ansvarlig for svaret på rettsanmodningen av 16.04.2007, gjennom bl.a konvensjoner er pliktig til å ettersende dokumenter, også de som er til vår fordel.

Økokrim har også utrykkelig varslet i brevs form til brasilianske myndigheter om at ettersendelser vil skje! JD har tidligere påpekt at de bare har hatt «postkasse» funksjon. Den gjelder tydeligvis ikke for meg! Det er derfor spennende og betryggende å vite at Odd Einar Dørum (V), tidligere justis minister, i mail til meg påpeker at jeg har rett! JD skal sende.

Det må derfor være lov å spørre seg, hvorfor vil ikke JD «egentlig» oversende livsviktige dokumenter for UT? Har JD ulike regler å forholde seg til avhengi av hvem som sitter i regjerings posisjon? Jeg har tro på at vedtaket vil endres, jeg har tiltro til Dørum, Sandberg, Solberg og Grande. Derfor retter jeg på ny henstilling til JD og Storberget. Det må da ligge noe i hans garanti om at «svaret skal være riktig»?

At dette sårer og gjør vondt forstår nok de aller fleste. Hvorfor skal sannheten forties? Hvorfor blir vi motarbeidet etter alle kunstens regler? Hvem vinner på det?
Det kommer nok mer i NRK og Dagbladet fremover. Agurktia er snart over der hjemme. Vil den avløses av svale høst dager eller stormfulle høstvinder? August kan bli spennende……
I Natal er våren i anmarsj. For 4de gang går vi lysere tider i møte………….
Mvh
Arvid
PS: Med særskilt og varm takknemlighet til Hanna, Ruben, Anita og Jørund. God tur hjem. Vi gleder oss til å treffes på trøndersk jord! Da er også storebror Kevin med

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3