Dagbok 05.09.10

05/09/2010 by

Mens høsten legger seg over Norge ankommer vårtegnene Brasil. Årstidene minner oss på tida som går, så på tross av vakker fargeprakt gir det meg også negative assosiasjoner. Det er ganske utrolig hvor seint offentlige kverner maler!

Det har drøyd med rapport herfra og det faktisk fordi det har vært hektiske dager. Progresjon har ikke akkurat vært dagligdags! Når sjefsetterforsker Santiago Hounie varsler om Ingen hvitvasking, Ingen svarte penger, vel da er det så klart håp om at ting ordner seg og at det ikke går med nye år!

Hounis svar til Per Sandberg gjenngitt i Dagbladet er oppsiktsvekkende her i Brasil. Det er ikke vanlig at fed. myndigheter går ut å kommenterer en rettsprosess, faktisk har jeg aldri sett det tidligere. Og jeg følger med i aviser og på TV. Årsaken kan nok være at spørsmålene kom fra nordmenn og til norsk presse – for meg bekjent har dommer Jambo gitt presseforbud.

Svarene er da heller ikke omtalt i brasiliansk presse. Det i seg selv er svært normalt, ingen våger kritisere eget system.
Med tanke på at økokrim selv har hvitvasket bevis, begynner saken virkelig å ta posisjon som en oppsiktsvekkende farse! Vi har avslørt at det ikke var sant at økokrim bare hadde svart på en rettsanmodning, de kommer frem fra dypet og innrømmelsene kommer en etter en. At vi er ferdig med å avsløre økokrims urene trav, langt i fra! Per Sandbergs varslede granskning er nok ikke noe økokrim og andre ansvarlige myndigheter setter veldig stor pris på?

Hounie varslet at det kunne dreie seg om skattesaker, det er for så vidt greit fordi det ikke er straffesak i Brasil! Det inntreffer først når utlignet skatt har forfallt! Likevel føler jeg meg svært komfortabel, det forefinnes ingen skattesak mot meg i Norge og heller ikke her i Brasil. For å komme i skatteposisjon må en ha hatt inntekter eller solgt noe! Det har jeg ikke. Formue skatt er frahverende i Brasil, den betales til Norge! Selvangivelser er levert i Brasil siden 2001 og samlet fra 2007 slik loven loven krever. I tillegg er det skatteavtale mellom Norge og Brasil.

En kan gjerne spørre seg hvorfor i alle dager er det fortsatt en sak gående da? Svaret er ganske utrolig men også utrolig sannt. I det det åpnes en prosess i Brasil så kan den ikke avsluttes før ved dom! Erna Solberg kunne umulig vite at det brasilianske justis vesen er byggd opp etter mal av Franz Kafka`s «prosessen». Hennes paralell viser seg å være svært treffende! Jeg velger bort å diskutere det brasilianske systemet ihvertfall for en tid!

Det var politisk tyngde bak Natals flørting mot europeiske investorer i 2000. Valg av ny guvernør i 2002 har gitt store tilbakeslag. I dag er det ikke lenger charterfly til Natal. Årsaken(e) er ikke vanskelig å se! Dagens politiske makt er ikke til vår fordel. Konkuranse er upopelærtfor hos Natals elite! Derfor er det kanskje greiest og tryggest å ikke vite hvem som har stått bak forfalskninger etc. Det holder med at vi kjenner hvitvaskeren.

Dagbladets avsløringer har vært mange den siste tia. For oss her i Natal var dette selvsagt ikke overaskende. Det som overasker er at økokrim ikke varslet sine samarbeids partnere om det de må ha visst fra dag en. Jeg har ikke ført illegale midler til Brasil. Det er nemlig slik at økokrim i avhør her i Natal har innrømmet at de har hatt kontakt med kredittilsynet. Det er også i konflikt med utalelser om at de ikke har etterforsket i Norge! Kredittilsynet bekrefter nemlig at midlene er legale. Selv det fikk ikke økokrims varsellamper til å blinke.

Som dere har sett har økokrim også svart på 5 spørsmål fra Sivilombudsmannen. Fredag går tilsvaret. Det har vært en lang men hyggelig jobb å analysere og besvare deres svar. Spørsmålet blir vel kanskje om ikke S`om tar tak i hele sakskomplekset kalt Paraiso?

Dagen i dag er Kevins, eldste mann, helten og forbildet i flokken sto opp til komfirmasjon. Neste helg blir det selskap i Trondheim uten at pappa får være tilstede….det er så inderlig vondt!

Jeg vet nå med enda større sikkerhet hvem som har satt meg og familien i denne situasjonen. Det er verdt å jobbe for at stadig fler får vite sannheten om økokrims arbeidsmetoder.
Det finnes politikere som bryr seg og det finnes politikere som fortsatt mener at midler kan hellige mål. De siste velger jeg bort!

Dokumenter har fortsatt ikke ankommet legalt til retten i Natal, det klarte ikke økokrim og dep. å få til. Derfor beordret dommer Jambo oversettelse for brasiliansk regning, akkurat som de ikke har nok å bruke sine midler på. Jeg tenker på kaffe kopper i Sør Afrika. Jeg tenker at norske myndigheter egentlig ikke bryr sæ!

Et teppe førte til oppstandelse der hjemme! Hva vil ikke sannheten i denne saken kunne føre til, dersom politikere i oposisjon og hele pressen vil? Jeg skulle gjerne gitt Per Sandberg en gave med fra Natal! Nå er jeg glad det ble med tanken. Dokumenter derimot det skal han få!

YNWA
Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3