Dagbok 19.01.10

19/01/2010 by

Hei der hjemme.
Tia går og saken består! Slik kan vel situasjonen dessverre best beskrives! Verken i Brasil eller Norge ser det ut til at jula helt har lagt seg. Advokatens forespørsler til brasiliansk justicia har så langt vært negative i 2010. Alle våre mange forespørsler ligger fortsatt like ubesvart!

Det ryktes at saken kan ha tatt en ny vending, men det bør vel taes med en klype salt selv om det kommer fra advokat-hold. Uansett så ligger det hauger med dokumenter hos dommeren som enda ikke er oversatt! Det går sannelig ikke fort i Natal heller! Så tålmodighet er fortsatt en dyd av nødvendighet!

Nå er det faktisk godt over to år siden Økokokrim utga den DN omtalte frikjennende rapporten og i mai skrives tre års «jub.» for fengslinga. Fortsatt sitter jeg uten en endelig tiltale, selv om dommeren i avslag på hjemreise skrev at det snart ville falle dom! Snart er vel et vidt begrep kanskje! For selv ikke i Brasil kan en sak avsluttes før beviser er oversatt og inntatt i saksprosessen.

Som (alltid) fikk vi regn 1.ste nyttårsdag, januar mnd. er ustabil, men varm. Jordskjelvristinger var dog en ny og ubehagelig påminnelse om hvor skjør vår verden er! Blikket er vendt mot ofrene og tragedien i Haiti. Det er også en påminnelse om vår korte og tilmålte tid her på jorda!

Siden saken står bom stille, blir det tid til litt oppdatering hva angår andre saker her i Natal. Det som har gjort sterkest inntrykk på ut. er et stort oppslag i Natal-avisa Novo Jornal som beretter om 1761 drap her i byen (5 pr.dag). Sammenlignet med de 29 drapene i Norge sist år blir tallet svært skremmende og gir god grunn til ettertanke og debatt! Det er derfor svært trist å se at de ansvarlige myndigheter ikke ønsker å utale seg om disse skjebnene og tallenes klare tale! «Om jeg får svare på de gode ting vi har gjort så vil jeg svare», slik ordlegger sekreter for byens sikkerhet Agripino Neto seg til avisa!
Kanskje ikke så rart at chartertrafikken er tilbake til status quo året 2000?
At slike strutseholdninger fortsatt får regjere i VM byen Natal er trist, dog er jeg sikker på at verdens presse vet å sette fokus på de viktige tingene, slik at fremtidens Natal blir så innbydende som vi alle ønsker at byen skal være!

Søndag måtte vi stå opp sammen med små uglene! Trygves håpefulle hadde dåpsdag og det foregår tidlig i Brasil. I motsetning til i de fleste norske kirker så fikk vi oppleve en stappfull sal! Med band, forsterkere og allsang blir det rene tensing preg på messen, kanskje noe for DNK?

Det nærmer seg skolestart og ferieavslutning for barna, heller ikke i år fikk de reise bort, men i motsetning til mange andre barn så har vi basseng og sol og ikke minst familie kjærlighet!

Mine tanker går til alle de lidene på Haiti, de hadde det svært ille også før katastrofen!

mbh fra
Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3