Dagbok 10.02.11

10/02/2011 by

TILBAKE I BRASIL.

Tre timers forsinkelse på flyplass blir normalt mottatt med takk av UT.  Det gir tid til å utprøve lokale brygg med dertil aviser, de portugisiske sågar proppfulle av fotball!!

Med apotekerens formaninger i friskt minne, “Medisinering av tanna blir utført av krefter som ved inntak av slikt omtalt fluidium vil virke som antabus!”, gikk de 6 euro vi fikk av flyselskapet for “tort og svie” til to av den alkoholfrie sorten.  De ga imidlertid ingen grunn til anbefalinger!

Som alltid ved reiser til og fra Natal treffer en kjente eller noen som kjenner noen, så også denne gang.  Takker for hyggelige samtaler på fly og flyplassJ

Tollerne så ut til å ha forstått at ryktene, DN publiserte i 2007, om at Euro blir smuglet ved å tape dem fast på brystet, er sterkt overdrevet!  Noen mottagelse var det av forståelige grunner ikke kl. 04.30. Så med taxi som er eneste mulige transportmiddel fra flyplassen “bars det” strake veien til sengs!

Det var godt å treffe igjen familie og venner der hjemme og det er godt å komme hjem til mine kjære her i Natal.  Barnas skoleferie ble nok en gang ikke som mange andres.  De skulle så gjerne ha vært med til Norge.   Når sommeren kommer er det fire år sia slik lovnad ble gitt dem.  Det er ikke bare mor og far som opplever situasjonen som svært ubehagelig og uforståelig!  Men trolig er ventetiden nå snart over også for de minste!

Jeg gledet meg storveis til å overvære Mikes fotballtrening på søndagen.  Dog, “Kick off” 07.00 passer best for småfuglan!  Men påminner far om at barns gjøremål i noen år vil innvirke på helgefreden!  Selv om treningsanlegget bare ligger et steinkast unna, må foresatte være tilstede!

Engasjementet hos foreldrene er det ikke noe å utsette på, ei heller på trenerteamet som ikke har noen enkel oppgave i å lære 6 til 8 åringer hvilket mål ballen helst skal i !!  Jubelscenene ved mål er imidlertid verdt hver eneste forsakede lørdagsfornøyelse!

Mandagen kom med slutt på skolefri og tilbake til hverdagen!  FB og mailer hadde hopa seg skikkelig opp så det tok noen dager å komme ajour!  Det gleder stort at mange nye venner og støttespillere har kommet til i FB gruppa!  I skrivende stund er det nesten 5800 som følger saken på FB.  De venter som meg på i første rekke hvorvidt økokrim nå vil ettersende informasjon og en konklusjon på midlenes legalitet til brasilianske myndigheter ved dommer Jambo.  I mail til meg har statsadvokat Kavlie gått langt i å bekrefte at slikt dokument vil komme.  Det ventes i spenning!

Februar måned blir også spennende med tanke på de øvrige svar som står på vent.  Sivilombudsmannen har lovet å konkludere, dommer Jambo har lovet Trygve dom, Rettsaken mot Sverkmo i Steinkjer skal opp til doms og Brasilsaken skal offisielt fremmes for stortingets kontroll og konstitusjons utvalg.  Mao. Det kan bli veldig hektisk.

I påvente av dette har jeg benyttet tiden til å gå igjennom saksdokumentene på nytt og med nye øyne.  Grave-jobben har gitt resultater og ikke mindre enn 5 dokumenter er oversendt til oversettelse og denne gang til norsk.  Møte med økokrim som jeg synes var bra, ga meg noen observasjoner som måtte ettergås.  De svarene jeg fant var som fryktet!   Men det er alltid bra å ha noen ekstra kort på hånden, selv om heller ikke de er av det vakre slaget!

En nettoppskrift satte meg på ideen, nå står ekte oksehalesuppe og putrer på komfyren…..slike aromatiske dufter setter helt andre sanser i bevegelse!

Til neste gang.

Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3