Dagbok 12.01.11

12/01/2011 by

Fremdrift….
Det var Trygve som fikk bursdagsgaven jeg ønsket meg aller mest den 30te.! Og i skrivende stund er han for lengst tilbake på trøndersk jord!

Dommerens nye holdning tar jeg som en god bekreftelse på at Per Sandbergs besøk og fed. politis innrømmelser overfor han og Dagbladet har vært en tankevekker for dommer Jambo. Dessverre stengte justisia i Natal den 30te. slik at min søknad ikke kunne leveres før den 7nde januar. Min advokats forhåndsdømming om at Trygve ikke ville få reise er behørig påpekt og kritisert (trolig til liten nytte!) Ihvertfall svarer ikke advokatene på telefon og kanskje er det like greit.

For besøk hos justisia i går tirsdag bekreftet mine bange anelser. Søknaden var av uforståelig grunn arkivert og dommer Jambo dratt på ferie! Det ga selvsagt hakeslepp, men hyggelig betjening og forståelses full dommer Vinicius aksepterte søknaden og den ble behandlet samme dag. I dag tidlig, onsdag var jeg med behørig stemplet dokumentasjon på familie og økonomi tilhørighet til Brasil. Svaret vil foreligge i løpet av kvelden! Det forventes likhet for loven.

De siste uker er benyttet til gjennom gang og forberedelser til saken mot «tysteren» som åpner i Steinkjer den 19nde. jan. Det er avsatt tre dager. Saken dreier seg i hovedsak om konsekvensene av usannheter fremsatt overfor presse, federalt politi og (trolig) økokrim!

Trygve åpnet saken «for å ha fremsatt grove usannheter» før aksjonen i Natal. For egen del er det kjede reaksjonen og de påfølgende problemer i Brasil, samt de ærekrenkende uttalelsene som ble publisert i Trønder avisa mai 2007 som skal opp til doms vurdering.

Vi har i lang tid ment at «tysteren» går som en rød tråd gjennom hele Natal saken og deri er en kilde til de problemer vi/jeg har hatt de siste 4 åra. Slik sett har saken på Steinkjer betydning for hele sakens videre utvikling. Kanskje er det nettopp derfor dommer Jambo ga Trygve utreise. Han vil nok gjerne ha klarhet og ytterligere informasjon før han utferdiger dom til Trygve og behandler en evnt. tiltale mot meg!

Anklagedes forsvarer har påpekt i prosesskriv til dommeren i inntrøndelag at tilstedeværelse fra anklager er påkrevd. At dette påpekes gjør meg trygg i forvisningen om at også anklagede møter for retten. Det er derfor ikke uten spenning jeg skriver disse linjer……

NRK og Adressa har bebudet tilstedeværelse, det går mot spennende dager i inderøy tingrett.

Skulle jeg nå få hjemreise blir det svært hektiske dager i trøndelag og Oslo. Det er mange som skal visiteres og oppsøkes! Til slikt trengs planlegging. Min takk til ledelsen i støttegruppa kan ikke bli verken stor eller varm nok. De har lagt alt tilrette for at overgangen fra fangenskap i Brasil til frihetsfølelse i Norge skal gå smertefritt.

Selv er jeg egentlig mest bekymret for personlige følelser! 5 år i tvunget utlendighet, borte fra familie og venner kan utløse sterke reaksjoner. Men skulle det komme ei tåre eller ti så lever jeg godt med det. I visshet om at kampen for rettferd nå er på rett spor, der de verste bølgedaler er et tilbakelagt stadium. Å dele sorger og problemer med andre er en ting, glede og oppturer noe ganske annet. Jeg står foran nye og krevende utfordringer, men heldigvis med nytt fortegn!

Med godt mot og evig takknemlighet til etterhvert svært så mange mennesker ser jeg nå fram til å ankomme Norge og Trondhjem! Det blir derimot slett ikke lett å reise fra mine tre små barn og Ieda som har stått som en bauta ved min side i alle disse årene!

Verden er liten, verden er stor!

Klemmer fra
Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3