Dagbok 12.07.10

12/07/2010 by

Hei der hjemme
Det har nå gått fire uker siden sist jeg tastet oppdateringer herfra. En ny måned har lagt seg til saken som synes å ingen ende ha! Stadige skuffelser med uforståelige utsettelser, fraværende svar og kommunikasjons problematikk har gjort UT lettere irritert! At det drives uthalingstaktikk fra de to lands myndigheter er ikke lenger tvilsomt. Det er tydelig langt mer prestisje i denne saken enn noen kunne ane og forutse.

Natal og nord øst regionen blir i Brasil sett på som «landsbygda». Det er da også himmelvid forskjell på nord øst og sør øst Brasil, det vet da også alle med litt kjennskap til dette enorme landet. At saken vår fikk så stor presseoppmerksomhet i innledningen har i ettertid helt klart blitt en ulempe for oss. Saken ble gjennomført med federal bistand fra hele Brasil.

Det er ikke tvilsomt at nord øst fort vil få en ny ripe i lakken når sannheten og rettferd til syvende og sist må på bordet. Det er produsert mange bevis som vil få og har fått betegnelsen falske. Slikt må dysses ned. UT tror at vår kamp har kommet svært ubeleilig på styresmaktene. De er vant til å kjøre over tiltalte og «UNIONEN» med enorm makt i Brasil får det stort sett som de ønsker. At saken vår så tydelig bærer preg av elendig kommunikasjon mellom samarbeidspartnerne gjør nok også sitt til at det på øverste hold hviskes i korridorene. Det har gått enorm prestisje i saken og jeg vet sannelig ikke lenger hvem av samarbeidspartnerne som har mest å skjule.

Gledelig oppi alt dette er det derfor at Per Sandberg på ny har bekreftet overfor meg at han kommer over for å ha møter med alle implisserte i slutten av august. Utgangspunktet er ikke vanskelig. Hvordan kan det ha seg at norske forretningsfolk som blir omtalt som redelige av ansvarlig norsk statsadvokat, blir omtalt og behandlet som om de skulle være «mafia» av brasilianske myndigheter? Dette er noe av det Sandberg vil ha svar på. Det tror jeg blir begynnelsen til slutten på et mareritt isenesatt av overivrige norske statstjeneste menn i økokrim.

Som medelt dere flere ganger har vi forsøkt å få oversendt intervjuet som Kari S i NRK gjorde med statsadvokat Kavlie i juni i fjor. Alle dokumenter er behørig stemplet og verifisert, men på forespørsel til Justis Dep. får vi ikke svar på hvor forsendelsen befinner seg, ei heller om den er sendt til dommer Jambo. Det er ferietid og jeg velger derfor å tro at Storberget tar kontakt så snart han er tilbake på løvebakken?

Sivilombudsmannen gikk også ut i ferie uten å komme med sine konklusjoner på økokrims arbeid i saken. Etter -3- tre utsettelser lurer jeg virkelig på hva som skjer i sakens anledning. Det er uansett tungt å registrere lovnader som blir brutt, men noe nytt er jo det ikke!

Ellers bruker jeg mye tid på mine brasilianske advokater. Det virker ofte som vi kommer fra to helt forskjellige planeter! Store deler av kommunikasjonen går på at de med forlegenhet forsvarer sitt eget fortreffelige rettsystem istedet for å handle etter og med de bevis som faktisk foreligger. Rett nok må jeg innrømme at det brasilianske rettssystemet fraviker fra det norske på de aller fleste områder. Er det først tatt ut anklage må saken gå til doms, uavhengi av nye bevis som blir fremlagt i saken! Det er ganske utrolig,men sant!

At dommer Jambo lider under press fra sine egne i påtalemyndighetene gjør ikke saken lettere. Ei heller at mine advokater stiller stor tvil til og rundt dommer Jambo og har varslet meg om at de ikke ønsker å samtale med ham. Langt mindre at jeg har det!?

I Natal har vi hatt noen deilige overskyede dager og kjølende regnbyger:-) Men solen gløtter stadig innom til vinterferie barns glede. Heller ikke i år har vi sett oss råd til feriereise, for barna er det Norge som gjelder og det er jo fortsatt umulig!

Hjemme i Norge skal Kevin komfirmeres uten at vi får delta, det føles så inmari urettferdig og så inderlig tungt. Det går ikke mange dager uten at jeg stiller meg spørsmålet hvorfor? Stort sett går spørsmålet til stasadvokat Kavlie, han alene kunne rettet opp i alle misforståelsene. Det vet han og det tynger kanskje aller, aller mest! Nå må vi gjøre det sjøl, sloss mot uriktige og mangelfulle dokumenter fra Norge. Det skal vi klare…..Hvorvidt vi klarer å legge bak oss alle vonde opplevelser og sviket, det kan bare fremtiden vise.

De prøvelser barna, mamma og pappa og hele vår familie går igjennom er mange. Jeg tror de aller færreste kan forstå og sette seg inn i det. Slik sett har vi kanskje noe å bidra med overfor mange andre som sliter med tilsvarende problemer. Det er en floskel og si at «alt er godt for noe»! Det er derimot mitt innerste ønske at ingen havner i samme uføre! Det er noe å jobbe med og mot.

Særlig flere fremtidsutsikter har ikke UT. Vi tar en dag av gangen i påvente av bedre tider. Drømmer eksisterer knapt. Uten et fundament hvor jobb og eller forretning inngår tror jeg det generelt er vanskelig å smile til fremtia. Det uvisse tynger, men ikke missforstå, livsgledene er der, de får bare ikke slått seg ut i full blomst….. (enda).

Månen henger gul og vakker i «båtform» på svart himmel over Natal. Et vakkert bilde som går til alle dere der hjemme som fortsatt henger med og som kanskje akkurat nå nyter den lyse og vakre sommernatten!

Ønsker dere alle en riktig varm og deilig sommer.

Klemmer fra
Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3