Dagbok 20.10.10

20/10/2010 by

Hei igjen der hjemme!

14 nye dager har gått og fortsatt ingen bevegelse i saken! Dommer Jambos beslutning om å gi påtalemyndighetene og deretter oss 5 dager til sluttprosedyre er enda ikke publisert slik det skal etter brasiliansk lovgivning. Følgelig står saken fortsatt bom stille! Det gir jo påtalemyndighetene god tid til forbredelser av slutt innlegg, men det skal vel godt gjøres å finne på mer f…..skap nå!

Falske bevis er avslørt i hopetall og de kommer alle som en godt frem i prosessen. Det er kanskje heller et spørsmål om hvordan påtalemyndighetene nå skal kunne skjule betydningen av disse «bevisene»? Sjefsetterforsker Hounie har nok trolig også gitt dem noen flere grå hår med tanke på hvordan de skal kunne fremlegge en slutt tiltale! Vi er virkelig spent på irrelevansen og lover å publisere tiltalen så snart den foreligger! Våger de å fortsette farsen?

I Norge venter vi og Sivilombudsmannen på økokrim som har fått frist til 26 okt på å besvare og eventuelt komme med komentarer til vår siste forsendelse som gjaldt oppklaringer vedr. S`oms 5 spørsmål til økokrim. Per Sandberg har varslet aksjon og det er vistnok noe på gang!

Barna har hatt «vår» ferie sist uke og i «Cidade do Sol» er det ikke vanskelig å finne vannaktiviteter! Vi har også hatt besøk av slekt fra Recife og stemningen har vært svært hyggelig. Det er som om vi alle værer en løsning på prosessens fase1!

Nordøst brasiliansk matkultur er så menn ikke for slankere, kalori inntaket har til de grader overgått forbruket! Mange retter har sitt utspring fra slavetia og minner endel om skikkelig norsk bondekost. Den må legges med simpel Cachaca og innbyr klart til siesta og hengekøya. Siste uke kan mao ikke gjenntas ofte!! Men billig og godt, du store tid….

Tidligere har jeg påpekt kriminaliteten, voldsfarene og bruken av den i Brasil. Sikkerhet har en helt annen dimensjon her enn hva vi er vant med hjemmefra. Over tid tar en sine forholdsregler og de blir ettervært endel av tilværelsens faste rutiner.

Kritikk av det etablerte er noe en farer varsomt med, konsekvensene kan ofte bli katastrofale! Mens dette skrives får jeg høre av Ieda at en journalist som skrev om kjøp av valgstemmer med narkotika (crack) nettopp er drept!

Vi har jo undret oss over at pressen i Natal ikke har berettet om vår sak etter at sjefsetterforsker Hounie ga sine frikjennende svar på Per Sandbergs spørsmål. Det er nok ikke risikofritt å avsløre et hopetall av falske beviser og varsle om søksmål mot Banco Bradesco og påtalemyndighetene, men har vi hatt noe valg? Pressen i Natal har valgt å unnlate å skrive om avsløringene, kritikk av det etablerte er sjeldent stoff for å si det mildt. Vi har varslet norske myndigheter flere ganger om farene for represalier i Brasil. Vi har ikke fått svar, men forventer at de er sitt ansvar bevist også når det gjelder sikkerhetsiden av «samarbeidet»!

Dagens Næringsliv hadde i går 19nde. en større artikkel i forbindelse med at vi har tatt ut erstatningsak mot den såkalte «tysteren». Saken kommer opp for Inderøy Tingrett i januar. Det er påfallende å registrere billedbruken til avisa. En skulle tro at også DN hadde fått med seg Dagbladets artikler vedr. Sandbergs besøk hos sjefsetterforskeren og deri hans avbekreftelse på illegale penger og hvitvasking. Det må være lov å spørre om DN`s motiver?

Som kjent har Trønder avisa inngått forlik med oss vedrørende de utalelser «tysteren» kom med til avisa i forbindelse med brannen på Kanalsmuget i mai 2007. Ville de gjort det om de trodde at gjenngivelser av «tysterens» utalelser ikke også ville gi rettslige erstatningskrav? For to år sia diskuterte advokat Edvardsen og UT om hvor viktig det var å finne sakens røde tråd. Vi mener å ha funnet den.

Det er nå 1260 dager siden kafkansk prosess ble igangsatt på brasiliansk territorium. Vi går mot den 4de «julefeiringa» i fangenskap. Det føles fullstendig uvirkelig. Det er uvirkelig!

Mens dere der hjemme på ny kan glede dere over at snø og vinteraktiviteter er i anmarsj venter vi på enda varmere dager. Vi skulle gjerne byttet!

Med tro og håp om at Kari S`s «Birkeland hjem til jul 2» skal slå til!

Klemmer fra
Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3