Dagbok 23.12.10

23/12/2010 by

ADVENT 2010
For å ikke gjenta meg selv vurderte jeg å se inn på hva jeg skrev da årstallet for jula var 2009. Jeg lot det bli med tanken! Tiden som renner fra oss er i seg selv tung å fordøye. Det føles som en lever på lånt tid, som å være vakuminnpakket med ubestemt holdbarhetstid. Ferskvaren har eldet, 4 år føles som 10.

Det tynger å ikke ha jobb og ikke å kunne legge planer for familiens fremtid. Det ukjente fyllt med drømmer og nye mål har tidligere gitt meg livsglede og godt humør. Det koster å vite at norske myndigheter synes det er greit at Oslo politiet forfektet offentlig at de ønsker å gjøre medmennesker spedalske. Siste ord er selvsagt ikke sakt, men det føles som om OP pr. dato har oppnådd det de ønsket! Når det offentlige legaliserer (ikke dementert) fullstendig mangel på empati hos nevnte etat så er dette blitt en sak som jeg antar angår langt flere enn UT og anklagede i Brasil saken.

Vi kan alle ha en uvenn,sågar en fiende, men å ønske denne personen spedalsk? At slike tanker dukker opp i forbindelse med julehøytid er kanskje ikke så merkverdig. Jula er for meg tid for ettertanke, refleksjoner og fremtidsvyer. Samvær med familien har vært garantien for god julestemning og godt humør. Når sant skal skrives, det koster å gå i kjelleren år etter år.

Rollen som familiens «overhode» her i Brasil er ofte vanskelig å takle og da særlig i tider da savnet etter familien fremstår sterkest. Det kjennes derfor godt å vite at familien her i Brasil har adoptert norsk jul og vår måte å feire den på. De har i lang tid gledet seg til julemiddag (ribbe,sur og rød kål, poteter og fars «kalori saus»!) Mike har sørget for at fars juleforkle og matchende gryte kluter behørig fikk samme plass som i fjor.

Rammen har vi ivaretatt, stemningen blir også i år god og fredfull! Men hos oss er det ikke nissen som banker på døra. Det er andre som gjennom handling eller helst mangel på sådann lydløst viser nærvær i indre tanker. De er kvalifisert til samme benevnelse og inngår ikke i mitt juleevangelium! Heldigvis har jeg opparbeidet god erfaring i positiv tenking. Så selv om urettferden er belastende og mine nærmeste der hjemme savnes sterkt, så vet jeg at kjærkomne telefonsamtaler over atlanteren også i år vil plastre de fleste indre sår.

Jula bringer alltid besøk fra Norge. De mange «forundringspakkene» og omtanken som så mange viser oss varmer langt inn i sjela. Jeg håper takknemligheten synes for den er inderlig.

Desember måned er synonymt med skoleavslutning i Brasil (som følger kalenderåret). Vi gjør vårt ytterste for at barna skal få best tenkelig skolegang og årets avslutningsforestilling ga på nytt svar på at vi gjør riktig, selv om skolen er svært kostbar. (Offentlige skoler i Brasil er dessverre av elendig karakter og med respekt for kriminalitet og kidnappingsfare intet alternativ!) 160 elever i alderen 4 til 17 fremførte et to timers musikalsk teater ispedd alle de ulike rytmer det flerkulturelle Brasil har å by på. Barnas selvlagde rocke og rappe nummer ga forestillingen kompleksitet. Sanger på engelsk lover godt for fremtia i en by der analfabetismen fortsatt er høy og engelsk et fremmedord! Til barnas store skuffelse regnet avslutningen bort. Ikke alle takkonstruksjoner i Natal er i samsvar med årstallet 2010!

En oppsummering av året som har gått synes unødvendig. Hjemmesia er selv revy i et år som best kan beskrives som tålmodighets prøve. Det er godt og gledelig å vite at så mange fortsatt følger saken og UT og like gledelig å registrere at stadig nye støttespillere kommer til.

Anledningen benyttes til å takke støttegruppa, familien, politikere, advokater, FB venner, medlemmer av FB gruppa og noen journalister for fantastisk støtte, sympati og hjelp gjennom 2010. Min tålmodighet lever gjennom deres støtte som er uvurderlig. Høstens signalere har gitt meg tro på at 2011 blir året da rettferd seirer, stener veltes og sannheten om norske myndigheters behandling av egne borgere i Natal provinsen vil bli avdekket og for all fremtid stå som skampletter for de ansvarlige.

Jeg ønsker dere alle en riktig god og fredfull Jul og et fremgangsrikt godt nytt år!

Juleklemmer fra julebyen:-))
Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3