Dagbok 04.01.10

04/01/2010 by

Lille julaften ble omtrent som den vi er kjent med hjemmefra, med god FB hjelp fikk vi hovmesteren oversendt og jula kunne ringes inn på sedvanlig vis og med godt humør. Ispedd gløgg!
Saken ble gjort død og maktesløs og familie og barn satt i førersetet.

Heldigvis kan vi feire jul omtrent som på norsk vis, men juletreet får ikke vente til den 23nde på sin pynt, det skjer samtidig med at annen julepynt kommer frem på bord, hyller og i vinduer omtrent samtidig med butikkenes! Vår norske juletradisjon hva gjelder julaften er gledelig på vei til å bli høyt aktet også i den brasilianske delen av familien!

Et skår i gleden var det dog at nettsambandet med Norge var borte, hilsninger til Norge måtte utsettes til senere!
Det er jo nettopp den dagen i året en helst vil snakke med sine nermeste, men slikt må en vel kanskje regne med når en bor i den tredje verden?! Uansett;

På julaften ble det servert ribbe, medister med sur og rød kål. Det smaker nesten like godt som i Norge, men temperaturen kokken utsettes for er av en ganske annen! Det er varmt, utrolig varmt, men neppe lov å klage! Til det er det vel fortsatt alt for mange som gjerne kunne tenkt seg bort fra kulde og stress, til nettopp et varmere land!

Barna oppførte seg langt bedre enn jeg selv minnes fra egen barndom og de ble da også godt beriket fra fjern og nær og var strålende fornøyd da de trakk kveldens siste sukk med å fortelle, at de hadde hatt den flotteste jula noen sinne!

Heldigvis er vi så heldig å bo i blokk med svømmebasseng, så romjula bød på få problemer og mange gleder! Også nyttårsaften ble feiret sammen familien og naboer rundt basseng- kanten.

Tradisjonen tro og her er det den brasilianske som teller! I hel hvit kledning for renhet og jomfruelighet tok vi imot 2010, selv om undertøyet også det i tråd med brasilianske tradisjoner var farget og selvsagt da i håpets og rettferdens lyse grønne farge!
Gode nyttårs ønsker ble formidlet slik seg hør og bør! Det gjøres likt, også her med gode klemmer!

Nå er det på ny, tid for rettferds kamp, 2010 har såvidt begynnt, men jeg føler at det blir et godt år! Slikt ønsker jeg alle dere som følger saken her inne også. Et år fyllt med glede og kjærlighet, der empati råder!

Tusen takk for all støtte og hjelp i året som har gått. Jeg er sikker på at vi blir hørt i 2010. Slik at når kirkeklokkene på ny ringer jula inn, ja så er det de fra den vakre domen vi hører!

Godt år!
Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3