Dagbok 24.09.10

24/09/2010 by

Det har vært noen ganske spesielle dager siden sist jeg skrev til dere. Det er nå tre år sia Dagens Næringsliv utbroderte over hele førstesia «renvasket av økokrim»! Likevel har det ikke skjedd det døyt i saken. Derfor måtte jeg overvære Kevins konfirmasjon via bilder og familiens rapporter!

Det er ganske spesiellt å måtte skrive tale til sin 15 år gamle sønn og be min far, som heldigvis fortsatt er en utmerket taler, om å overbringe lykkeønskninger fra søsken og Ieda, samt mine «paulie» ord til Kevin. Som forklart ble jeg nektet hjemreise fordi saken snart skal opp til doms! Empatiske holdninger har jeg i flere år erfart som ikke eksisterende i Brasils justisia. Ikke dessto mindre var det svært sårt å se avslaget svart på hvitt. Søknaden ble levert før Per Sandbergs avsløringer om «ingen hvitvasking og svarte penger». Likevel hadde jeg tro på at de meninger sjefsetterforsker Hounie ga utrykk for også var gjengse for dommer og påtalemakt. At også dette avslaget er forårsaket av økokrims inngripen i fremmed stat er ikke tvilsomt, men det hjelper meg lite akkurat nå!

Jeg vet at mamma Lillian og Inger (fars kone) gjorde alt som stod i deres makt for at Kevin skulle få et flott selskap. De er behørig takket, men jeg ønsker å gjenngi det! Det var uvirkelig å ikke kunne delta, det er derfor ekstra godt å vite at hedersgjesten ble fornøyd.

Mike ble 6 år for noen dager siden og hadde barneselskap med venner fra skolen. Pizza og brus gjør samme susen i Brasil som i Norge….. Og med trampoline forsvant også dagens siste rest av energi. Intet er som å kunne glede sine barn. Så jeg må innrømme at mange tanker gikk hjem til eldstemann også denne dagen!

Hva så med selve saken? Økokrim besvarte Sivilombudsmannens 5 spørsmål med 7 sider sammenhengende unnvikelser og forklaringer som fikk oss til å dra på smilebåndet. Jeg må innrømme at jeg virkelig trodde etaten hadde bedre kjennskap til konvensjoner og regelverk hva gjelder internasjonalt samarbeid med brasiliansk justisia og politi. Våre spørsmålstegn ble etterhvert mange! Else Marie leverte for N`te gang et utmerket tilsvar og jeg må nå ærlig innrømme at jeg tror S`om kommer til konklusjoner i samsvar med våre betenkeligheter og kritikk. Vi har jo håp om at saken kan bli avsluttet snart, men jeg tviler litt med tanke på at S`om kunne se ut til å ville belyse andre deler av saken og brette den ut på et mer generelt grunnlag. Else Marie har utført advokaters arbeid, vi ba derfor om en avslutning fra S`om. Med tanke på at saken vil bli fremmet av Per Sandberg for stortingets granskningsutvalg vil S`oms konklusjoner være av betydning.

Som forventet døde saken vår ut i pressen denne måned. «Alle» venter på S`om. Men en annen sak som jeg har fulgt med spente øyne med tanke på paraleller til egen sak fikk tabloid pressen til å sprute blekk! «I dag er det mot meg det har blitt fabrikkert falske beviser fordi politiet har en fasit som ikke går opp. I morgen kan det være deg eller naboen din»! Slik kommenterte ArneTreholt siste dagers avsløringer i spionsaken mot ham! Det kan ikke legges skjul på at vi vet han vil ha sine ord i behold. Vi har avslørt ikke mindre enn ti – 10 – forfalskninger i saken mot oss i Brasil. Flere av de må norske økokrim stå til ansvar for, enten som produsent, hvitvasker eller samarbeidspartner.

Advokat JC Elden, juridisk rådgiver Bjørn Meltzer og Formann i Stortingets justiskomite Per Sandberg levner ingen tvil om hvor ansvaret ligger. At de ansvarlige benekter er heller ikke særlig overaskende. Av advokater har jeg fått vite at forfalskninger utført av offentlige embetsmenn er omtalt i norsk strafferett! Det er ikke hyggelig lesning!

I dag fredag fikk jeg høre fra min brasilianske advokat at påtalemyndighetene er gitt 5 dager til å fullføre sin tiltale mot oss, vi er vistnok gitt 5 dager etter det. Dette synes svært merkelig all den stund vi har flere forespørsler (fra oktober 2009) inne hos dommeren som står ubesvart. Det er bevis vi ikke har fått se enda, fax og kommunikasjon med og fra Norge! Oversettelser som enda ikke er ferdige! Krav om avhør av Stats adv. Geir Kavlie i Norge! mm.

Selvsagt sier loven i Brasil at saken ikke kan gå til doms uten at bevis og avhørs forespørseler er ferdig behandlet av dommeren. Han kan ikke dømme uten at hans vedtatte oversettelser er inntatt i saken heller. Men i Brasil er dommeren enerådende, han kan gjøre som han vil! Det viste han da han nektet Per Sandberg, som innehar Norges 5te høyeste stilling, audiens!

Vi har kjempet og fortsetter å kjempe med uforminsket styrke mot de norske myndigheters behandling av Natal saken. Det kan bli utvidet kamp i Brasil også. For selv om DN, Økokrim, NRK og Dagbladet utrykkelig har poengtert at midlene er legale og at jeg ikke har hvitvasket annet enn sengetøy så er det ikke sikkert at påtalemakt og dommer har forstått det som sjefsetterforsker Hounie om ikke annet har forstått. Det er kommet uriktig informasjon fra Norge, det kan dreie seg om en skattesak!

Også Kavlie påstod i 2007 til Adressa og Dn at jeg kunne ha et skatteproblem!? Hvordan sa han ikke noe om. Jeg må ærlig si at jeg betviler at han noen gang vil få svar på det. Skatt er ikke omhandlet i Brasiliansk skatterett før du unnlater å betale! Det er da heller ikke ulovlig å kjøpe eiendom i Brasil ei heller å innlevere selvangivelser med opplysninger om eiendeler og inntekter! De er levert til Norge og Brasil (plikt fra 2007) og jeg antar at sentralbankene og kredittilsynene i de to landene til syvende og sist viser seg som den garantist de er ment å være for internasjonal handel.

Dommer, påtalemakt og federalt politi burde være samkjørt. Det var de i innledninga av saken, nå går det kanskje på prestisjen løs også i Brasil. «Norsk mafia var ærlige investorer» En slik heading koster kanskje for mye i landet der unnskyldning er like sjeldent som snø!
Lotto er også et spill!

Alt godt til dere fra
Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3