Dagbok 27.04.10

27/04/2010 by

Uka som gikk har vært preget av barnas høstferie. Svært skiftende vær har gjort dagene uforutsigbare, men tempen er stabil! Noen reise ble det selvsagt ikke. Vannsklie park og fotballkamp var utskjeielsene.
Men som Mike sa etter at vi diskuterte hvorfor vi ikke kunne reise bort. Det viktigste er at familien er samlet, ikke sant pappa!

Selv om mange barn har det langt vanskeligere enn våre så er det sårt og tungt å vite at den situasjonen familien har havnet midt oppe i, ikke er forårsaket av en selv! Vi kjemper hardt for å opprettholde det som i Norge er selvfølgelige livskvaliteter, som skole og helse for barna.

Det er svært kostbart, men alternativet vil jeg helst ikke tenke på! Noe som selvsagt er umulig da nettopp fremtia og dets utsikter i alle år har vært med på å styre meg og familien. Det føles som vi lever på lånt tid, der lånte midler daglig påminner om ubehageligheter som kan ramme oss i fremtia. Det fryktes at saken drøyer ut i tid og at barna foruten mor og fars manglende livsglede også skal miste sin rett til skole og helse!

Likevel vi har hyggelige venner som inviterer oss og forstår at tia vi er gjennom nå er tung å døyve!
Slik også på FB hvor stadig flere venner og støttespillere kommer til, og med det viser oss en støtte som både varmer og gir inspirasjon til vår fortsatte kamp for rettferd.

Det har nå gått 2 mnd siden vi sendte brev til Ud ved minister Støre med forespørsel om å få oversendt Kavlies bekreftelse på at våre midler er legale, gitt til Nrk`s Kari Sørbø! Jeg kan ikke annet enn å forundres over at det som tidligere ble bekreftet fra Ud hold, løfte om bistand til forsendelser, nå skal drøye sånn ut i tid?!

Hvor viktig dette er fikk vi bekreftet i dag av en domsslutning i Recife hvor jeg har bedt om å få tilbakelevert Pousadan ,vertshuset som riktig nok er rasert!

I domslutningen heter det at økonomi rapporten fra Norge ikke innehar en konklusjon vedr. midlenes opprinnelse og det påpekes dessvidere at bilagene ikke er oversatt til Portugisk. Derfor kan ikke søknaden behandles. Mao får vi nok engang bekreftet at Økonomi rapporten fra norske myndigheter ikke tilfredsstiller brasiliansk lovgivning, verken hva gjelder brasiliansk etterspørsel til midlenes legalitet eller til kravet om portugisisk språkføring.

Det er derfor ikke uten vonde følelser jeg vet at Kavlieintervjuet gir svar på nettopp spørsmålet om konklusjon og legalitet. At Kavlie i samme intervjue påpeker at de har gitt slik informasjon og at det ikke er til å missforstå for dommerne, får en til å lure? Uansett så vet vi nå at domstolen ikke forstår det samme som Kavlie og da er om ikke annet, kommunikasjons problematikken bevist en gang for alle!
Som tidligere påpekt så er det norske myndigheter som har svart på en anmodning og svaret skal være riktig har vi fått vite av bl.a Justisminister Storberget, javel. At det må kunne forstås av annerledes tenkende er vel like innlysende?

Dette var et nytt tilbakeslag….likevel kjennelsen er enda en bekreftelse på at brasilianske myndigheter ikke har fått fullgodt svar fra norske myndigheter. Det hjelper ikke at avsender forstår hva han skriver når det for mottaker er uleselig. Kanskje kan en også stille spørsmålet om norske myndigheter ved økokrim faktisk har forstått den brasilianske anmodningens spørsmål.
Det tok økokrim 4 dg å besvare anmodninga fra Brasil. Det er ikke samme kommunikasjonshastighet lenger, kanskje har de ansvarlige lært, eller er det som jeg frykter uthalingstaktikk over hele linja?

Sola skinner og verden går videre! Nattesøvn blir det til slutt uansett….

mbh fra
Arvid

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3