Dom og Anke

08/11/2012 by

Etter mange forespørsler legger vi ut dommen mot Arvid  og anken. Anken blir lagt ut snart, mens forsvarsskriftet legges ut oversatt til norsk.

Hvis du leser forsvaret (anbefales) så vil du antakelig bli mer og mer forundret over at det i det hele tatt var mulig å dømme Arvid.

Men bare fortsett, les til øyet blir stort og vått, og prøv å forstå hvordan Arvid må føle det der han sitter uten mulighet til å forsørge sin familie, med en dom på over 11 år hengende over hodet.

Jeg prøver hardt, men jeg kan ikke motstå fristelsen til å nevne det igjen:

Til dette, for oss fremmede og uforståelige rettssystemet, i en fremmed stat, sendte det norske Økokrim ( antakelig uoppfordret – i hvert fall svært så ivrig i tjenesten med ferdig oversatte dokumenter på 4 dager) en HELT URIKTIG rapport om Arvids økonomi i Norge, og som startet Arvids helvete på jord. Etter mye mas og påtrykk fra familie og venner av Arvid, gikk økokrim med på å undersøke faktaene rundt Arvids økonomi i Norge nærmere.

Resultatet vet vi:

Arvid hadde alt på det tørre, alle papirer og transaksjoner av penger var gjort i henhold til norsk lov, og økokrim måtte krype til korset og produsere en RIKTIG rapport. Dessverre var skaden allerede gjort, viser det seg nå.

Jeg skal ikke gjenta mer enn nødvendig, men kan ikke unnlate å nevne at det tok flere ÅR med mas, press, advokater, presse og alt som kunne skape ståhei rundt denne saken for å få økokrim til å forstå at de måtte oversette alt materialet i den riktige rapporten – slik de så kjapt og energisk hadde gjort i den første feilaktige rapporten de sende over.

Resultatet ser vi i dommen, og det skinner som en sol i forsvarsskriftet:

Det hele har blitt en fatal sammenblanding av fakta, navn, hendelser, penger, dokumenter, vedlegg (og fandens oldemor) som dommeren har mikset sammen til en ugjenkjennelig smørje.

Ikke helt uforståelig, egentlig, siden økokrim klarer å sende to så TOTALT forskjellige rapporter om denne nordmannen til brasilianske myndigheter. For i den første rapporten la økokrim fundamentet for smørja ved å innlemme Arvid i den en gang så «vellykkede» Operasjon Paradis, og insinuerte sammenhenger med organisert kriminalitet (i Norge). Det hele ble øyeblikkelig til Operasjon Tordensky for Arvid, dessverre.

Les, gråt, hyl, le – gjør hva du vil når du leser ( jeg gjorde omtrent alt dette fordi det virker så surrealistisk og komplett umulig å forstå at det går an).

Men Arvid står midt i dette marerittet, i Brasil, hver dag, med en dom på 11 års fengsel hengende over seg.

Jeg anbefaler at du spesielt leser (blar i) forsvarsskriftet, som er oversatt til norsk. Den gir et godt og fyldig bilde av den tragiske og uforståelige anklagen og dommen.

Kuriositet med negativt fortegn.

Som en kuriositet kan du også ha i minne når du leser dette monsteret av en sak (dommen er på 217 A4 sider), at norsk rett nektet å gi Arvid fri rettshjelp i denne saken. De mente at økokrim kunne, og ville, påse at Arvid fikk en rettferdig behandling i det brasilianske påtale- og rettssystem.

Lagmannsretten skriver: » Ut fra dokumentasjonen som foreligger, legger lagmannsretten til grunn at Økokrim av eget tiltak sørger for at straffesaken i Brasil blir korrekt opplyst fra norsk side.»

Det er til å grine av!

Men jeg blir mest forbannet. Forbannet på  naiviteten (og uforstanden?) i et norsk rettsystem som setter bukken til å passe havresekken. Forbannet på Økokrim som i alle år etter å ha begått tabben kun har konsentrert seg om å vaske sine beksvarte hender , i likhet med hele den involverte statsforvaltningen i Norge.

Til slutt må jeg bare siterer litt fra Adresseavisens leder den dagen dommen mot Arvid falt:

«……..er det grunn til å klandre politi- og påtalemyndighet for at Birkelands rettssikkerhet ikke er ivaretatt. Iveren etter å finne bevis mot Birkeland var det ingenting i veien med. Viljen til å formidle bevis til brasiliansk påtalemyndighet som taler i Birkelands favør, har vært helt fraværende.»

Nei, nå må jeg bare slutte ……. vær så god, bla i vei:

 

Her er FORSVARSSKRIFTET

 

 

Dommen, klikk på bildet

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3