ENDELIG er det nytt håp.

02/07/2014 by

Sannelig hjalp det med nye koster i justis-departementet!

Nå har departementet varslet at de vil sørge for å oversette hele rapporten fra Økokrim som i praksis frikjenner Arvid. I tillegg skal de sørge for å få den sendt til riktig instans i Brasil.

Det er svært godt nytt, og det er akkurat det Arvid og hans advokat har bedt norske myndigheter gjøre i 7 (syv) år. Den frikjennende rapporten ble ikke tatt med i saken mot Arvid i Brasil fordi vedleggene ikke var oversatt, og derfor ble grunnlaget for dommen mot ham hentet fra den første fatale feilrapporten fra Økokrim, som fastslo at Arvid ikke hadde noen penger å investere i Brasil. Den andre rapporten, som nå skal oversettes i sin helhet, fastslår derimot at Arvid hadde egne penger i Norge, og at de ble overført på lovlig vis til Brasil.

Vi i støttegruppen roper ut en stor takk til departementet og alle støttespillerne som har stått på for å få dette til. Det har vært en lang og stri tørn – aller mest for Arvid og hans familie selvfølgelig – men også for de som har stått på for saken hans. Det har føltes som å stå og stange i veggen i 7 lange år. Nå ser det ut til å løsne, og det er grunn til å være optimistisk i forhold til den videre saksgangen i Brasil.

Håpets flamme brenner nå for Arvid og hans familie.

Artikkel i VG 

Artikkel i Dagbladet.

Artikkel på NRK 

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3