Unison kritikk av Storberget

24/08/2009 by

NRK trøndelag skriver:

Opposisjonen på Stortinget mener Regjeringens og Økokrims behandling av Arvid er uakseptabel.

Økokrims manglende vilje til å rette opp egne feil kan sende Arvid i mange års fengsel i Brasil. Det er uakseptabelt, mener opposisjonspolitikere på Stortinget, som har engasjert seg i saken

Stortingsrepresentant for FrP i Sør-Trøndelag, Tord Lien, har prøvd å finne ut hvorfor det tilsynelatende er så vanskelig å få rapporten over til Brasil i korrekt form.

– Dette viser bare at det har gått en enorm prestisje i saken etter at Storberget ble lurt til å føre Stortinget bak lyset av Økokrim, sier Tord Lien, til NRK.

Også tidligere justisminister for Venstre, Odd Einar Dørum, har engasjert seg.

– De har offentlig gitt uttrykk for at alle dokumenter kommer riktig fram, så da må man også i praksis sørge for det, sier Odd Einar Dørum.

Høyre-leder Erna Solberg har skrevet brev til både justisminister Knut Storberget og utenriksminister Jonas Gahr Støre, og bedt dem sørge for at de riktige opplysningene når brasiliansk rett.

– Jeg synes norske myndigheter skal anstrenge seg litt mer for å sikre at ikke feil opplysninger i første omgang leder til at mennesker som kan være uskyldige blir dømt i et annet land, sier Erna Solberg.

Les hele artikkelen hos NRK her

Related Posts

Tags

Share This

UA-13087107-3